Onko ’poliittinen korrektius’ ottanut Jumalan paikan evoluutiodenialistien yliluonnollisena auktoriteettina?

KARI0011.png

Kaikki naureskelemme kreationisteille, jotka vanhaan hebrealaiseen uskonnolliseen eepokseen tukeutuen ovat vaatineet mm. eräissä USA:n osavaltioissa evoluutio-opin poistamista koulu-opetuksesta. Yhtä naurettavia, mutta jostain syystä vähemmän naurettuja, ovat ihmisrotujen olemassaolon kieltäjät. Tarkastelemmekin ihmiskunnan menneisyyttä: Aiemmin täällä on ollut useiden rotujen sijasta useita ihmislajeja, mutta vallitsevan uskomuksen mukaan nyt vain yksi rotu.

Tilanne, ettei eliölajilla olisi samanaikaisesti elossaolevia lähilajeja, on biologisesti lähes ainutkertainen, ellei mahdotonkin. Lajin laaja maantieteellinen esiintyminen johtaa pääsääntöisesti aina paikallisten geenipoolien eriytymiseen, so. rotuihin ja alalajeihin. Näin on käynyt hominideillekin.  (kuva 1.)

hominidae

Ihmislajiin johtavassa kehityslinjassa (kuvassa: homo)  kiinnostavinta on viimeisten miljoonan vuoden tapahtumat. Tämän ajanjakson tapahtumilla on merkittävää vaikutusta nykyisen ihmiskunnan ominaisuuksiin, ja koostumukseen. (kuva 2.)

homo-stammbaum_version_stringer-en-svg

 1. Homo heidelbergensis -horisontti: Kaikki nykyisin elävien ihmisten perintötekijät tulevat h.heidelbergensis -lajin kautta, ja erot ovat myöhempää variaatiota. Geenistöstämme 95% on toki yhteistä simpanssin kanssa, mutta kaiken olemme perineet heidelbergensiksiltä.
 2. Nykyisen (äskeisen?) tiedon mukaan 500 000 vuotta sitten eläneistä ihmislajeista vain neljä on jättänyt (välittämäänsä) perimää nykyisin eläville ihmisille. Kaaviosta (yllä) puuttuu viimeisin löytö, Andamaanien saarelaisten geeneistä havaittu kadonnut ihmislaji. Mustiin afrikkalaisiin geenejä jättänyt hominidi on huomioitu, mutta ei nimetty.
 3. Kaavio ei kerro, ovatko meille po. alalajien t. lajien kautta välittyneet geenit levinneet tasaisesti nykyiseen ihmiskuntaan, vaiko eivät.

Ihmiskunnan tämänhetkinen monimuotoisuus onkin sen seurausta, että meihin sulautumalla kadonneet ihmislajit ovat jättäneet geeniperintöään toisille, mutta toisille eivät:

 • Homo sapiens neanderthalensis: Kaikille Saharan eteläpuoleisen Afrikan ulkopuolisille ihmispopulaatiolle.
 • Denisovan ihminen” (vielä tieteellisesti nimeämätön): Saarekkeisesti siellä täällä, vahvimmin papualaisilla.
 • Andamaanien ihminen” (vielä tieteellisesti nimeämätön): Etelä-Aasian negriitoilla ja 60 000 BP aikoihin tapahtuneen eteläisen migraatioaallon väestöillä. Australian aboilla yms?
 • Kongon ihminen” (vielä tieteellisesti nimeämätön): Vain ”ihmiskunnan alkukodista” Itä-Afrikasta läntiseen Afrikkaan suuntautuneen migraation jälkeläisillä, mm. bantuilla. Etelä-Afrikan k’hoi-san -kansat eivät kohdanneet po. ihmislajia.
 • Homo florensis: Ei ole h.sapiensin alalaji, eikä nykytiedon mukaan ole jättänyt perimäänsä myöhempään ihmiskuntaan. Esiintymisalueen laajuutta ei tunneta.

Nykyihmisille geenejä välittäneitä kadonneita alalajeja saattaa vielä löytyä lisää tiedon tarkentuessa, mutta on odotettavissa, että ne kaikki ovat h.heidelbergensis -panmigraation jälkeisiä ilmiöitä. Homo erectuksen jäännöspopulaatiota on saattanut olla elossa vielä suhteellisen myöhään, kuten kuva 2 esittää, mutta geenien välittyminen heiltä olisi radikaali muutos nykykäsityksiin.

Havaitsimme seuraavat seikat:

 1. Ihmiskunta oli vielä äskettäin jakautunut lajeihin ja alalajeihin.
 2. Nykyisin elävillä ihmisillä on geenistössään usean alalajin kautta perittyä ainesta.
 3. Alalajien kautta saatu perimä ei ole jakautunut tasaisesti.

Edellä kerrotun seurauksena vallitseva dogmi, että ”rotuja ei ole”, on jyrkässä ristiriidassa empiirisen tiedon ja loogisen päättelyn kanssa. Meidän on tehtävä seuraava johtopäätös:

 • Rotuja ei ole” -teesiä on pidettävä uskonnollisena t. irrationaalisena käsityksenä. Verrokkina ns. kreationismi, joka kieltää lajien evoluution.

Kreationistit *uskovat’ jumalan luoneen ihmiskunnan kuudessa päivässä noin 6000 vuotta sitten. Fossiilit ym. todisteet sitä vanhemmasta elämästä luotiin siinä samalla. Ettäkö miksi, se on ihmisjärjelle käsittämätön jumalallinen salaisuus.

Rotuja ei ole! -doktriini läpäisee nykyisin mm. Suomen koululaitoksen käyttämät oppikirjat, joista biologinen tieto on tältä osin syrjäytetty. Tiedon korvaaminen uskomuksella ei kuitenkaan johdu tälläkertaa hebrealaisesta mytologiasta, vaan rationaaliksi tekeytyvästä myöhäisestä valistus-ajattelusta l. kulttuurimarxismista.

Kulttuurimarxismi esittää opinkappaleensa tieteellisenä tietona, mihin sillä on mahdollisuus koska 80% professoreista ja kaikki tiedejulkaisujen kustantajat kannattavat sitä. Suomessa kulttuurimarxistit ovat levittäneet myös paikkansapitämätöntä tietoa suomalaisten sisäsiittoisuudesta, joka on toinen yleisessä levityksessä oleva tieteellisenä esitetty uskomuksenkaltainen väite.

Darwinisimi”, so. käsitys että ihmislaji on samojen evoluutioprosessien alainen, kuin muukin eliöstö, on siis suomalaisessa koululaitoksessa ja mediassa yhtä epäsuosittu, kuin jossain USA:n keskilännen ”raamattuvyöhykkeellä”. USA:n neljää aikavyöhykettä kutsutaan kansanomaisilla nimityksillä maantieteellisesti: Pasific Time, Mountain Time, Middle Time ja Atlantic Time. Näistä Keskilännen  Middle Time on antanut tilaisuuden hauskoihin sanaleikkeihin keskiajasta, ja junteista uskovaisista. Suomen yliopistomaailmaa on myös epäilty toisinaan eräänlaiseksi aikasäilömöksi: Henkisen ilmapiirin pakastimeksi, jossa umpioituna leijuu 60- ja 70-lukujen vasemmistolainen atmosfääri?

Kreationismi on uskonnollisen konservatismin ääri-ilmiö, jolla on 2000-luvulla vain perifeerinen merkitys. Tarkastelemme ihmislajia koskevan biologisen tiedon ideologiseen sapluunaan pakottava modernimman tendessin viitekehys onkin kulttuurimarxismi, kuten edellä kerroimme.  Hallitessaan mediaa ja tieteellistäkin julkaisutoimintaa kulttuurimarxismi on luonut yhteiskuntaan *poliittisen korrektiuden*, so. normiston siitä mistä saa puhua, ja millä kysymyksenasettelulla.

Poliittinen korrektius rajoittaa keskustelua ja maailmankuvan muodostamista yhtä rankasti, kuin edeltäjänsä, raamattutaustainen suvaitsemattomuus. Kreationismin tappio länsimaisen ajattelun mainstriimissa oli järjen voitto taikauskosta, vaikkakaan ei täydellinen. Siitä on osoitus ajattelun vihollisten paluu uusilla aseilla varustautuneina.

Kreationismin ja poliittisen korrektiuden suhde tietoon ja tiedonlevitykseen on -eroista huolimatta- yhtenevä, ja pyrkimys hegemoniaan tiedonvälityksessä ja tutkimuksessa leimaa molempia. Valitettavasti jälkimmäinen on saavuttanut tavoitteensa. di-gold

Kreationismi l. uskonnollinen taikausko: Poliittinen korrektius l. kulttuurimarxismi:
Perustaa uskonnolliseen dogmiin. Perustaa 70-luvun vasemmistolaisuuteen.
Kieltää tieteelliset faktat. Kieltää tieteelliset faktat.
Motiivi omien lampaiden pitäminen karsinassa Motiivina rodullinen viha eurooppalaisia kohtaan.
Sallii toisinajattelun oman ryhmän ulkopuolisille. Kieltää toisinajattelun kaikilta.

P.S.
Emme ehtineet kysyä, onko kreationismilla ja poliittisella korrektiudella ehkä jonkinlaiset yhteiset juuret?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s