Tiede on prostituoitu apurahoilla ja ”tiedepalkinnoilla”.

TUTKIJA000001

Lukija joutuu joskus ihmettelemään. miten nopeasti suomalaisia ja suomalaisuutta halventava ja hämärtävä tieteen auktoriteetin suojista tapahtuma mielipidevaikuttaminen vaihtaa väittämiään: Milloin olemme #sisäsiittoisia milloin taas geneettisesti niin sekoittuneita, ettei mitään Suomen kansaa oikeastaan ole olemassakaan. Kuitenkin on olemassa ihan tieteellistä tutkimusta suomalaisissa yliopistoissa, -ja nämä tutkijat antavat huuhaa-väitteiden levitä puuttumatta asiaan?

Avaamme ilmiötä äskeisen ”tiedekynä”-palkinnon saajan, Miika Tervosen, kautta. Helsingin Sanomat antaa Tervoselle näkyvästi palstatilaa, vaikka sen ei enää pitäisi olla uutisarvoista, että joku tutkija alentuu flirttiin poliittisen korreltiuden kanssa, ja vaihtaa tieteentekemisen ideologiseen jargoniin.

HOMOGEENINEN suomalaisuus on myytti, joka taipuu moneen käyttöön ja peittää alleen monimutkaisen ja -muotoisen todellisuuden. Näin väittää Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen tutkija Miika Tervonen, joka sai 25 000 euron suuruisen Vuoden tiedekynä 2017 -palkinnon nelisen viikkoa sitten.

Tietämättä Rooman valtakunnan hopearahojen kurssia suhteessa nykyvaluuttoihin ei osaa suhteuttaa Tervosen ”juudaksen-killinkejä” historiallisiin esimerkkeihin, mutta ilmeisesti kannattaa olla kiltti poika ja selittää mitä odotetaan.

Jostain syystä Suomesta ei löydy tutkijaa, joka väittäisi, että ”ruotsalaisuus on myytti”. Asiallahan ei toki ole mitään tekemistä säätiörahoituksen kanssa? Myös virassa eteneminen saattaa olla Suomessa poliittisen sopivuuden funktio. Vilkaistaanpa, millaisella ulos-annilla ura urkenee:

”Myytti yksikulttuurisesta Suomesta ruokkii rasismia Suomessa. Siihen vetoamalla suomalaisuutta rakennetaan tavalla, joka sulkee ulos täällä sukupolvia, vuosisatoja tai jopa vuosituhansia asuneita ihmisiä, kuten vaikkapa saamelaisia”, toteaa Tervonen.

Tervonen rakentelee itse olkinukkeja, joita vastaan hän käy Don Quioten päättäväisyydellä. Toki sekin on teatteria mesenaattien silmille?

Suomalaiset julkaisut poikkeavat hyvin jyrkästi esm. ruotsalaista tai eurooppalaisista. Englannin nykyinen valtakieli muodostui #muinaisenglannin päälle vasta keskiajalla, kun ranskalaistuneet normannit syrjäyttivät tanskalaisen kuningas Haraldin Englanni valtaistuimelta. Sitä ennen puhuttu valtakieli perustui angliin ja saksiin, jotka olivat saksalaisten maahanmuuttajien kieliä.

Haraldin ja Wilhelm Valloittajan aikana Skotlanti puhui omaa kieltään, ja Walesissa ja Kornwallissa puhuttiin kelttiä. Historiallinen ja nykyinen Britannia ei ole koskaan ollut yksikielinen tai yksikulttuurinen, eikä sellaista edes kukaan väitä. kuitenkin brittiläisistä tiedejulkaisuista puuttuvat oman kansakuntansa olemassaoloa kiistävät tervoset.

Ruotsi oli Birger-jaarliin asti usean omapäisen maakunnan kokonaisuus, ja kesti pitkään saada asetettua valtakunnan laki maakuntalakien tilalle. Heti muodostuttuaan valtiollisesti kokonaisuudeksi, Svea-rike liitti itseensä mm. Suomen ja suurvalta-aikanaan mm. alueita Saksan Itämeren-rannikolta, muuttuen monietniseksi. Siitä huolimatta kukaan ei #tervostele ja väitä ettei Ruotsia ole ollut olemassakaan.

Venäläiset historiantutkijat kuten kouluopetuskin kertoo varjagien olleen perustamassa venäläistä valtakuntaa, ja kaikki siellä tietävät, että ”raaputa venäläistä, löydät tsuhnan”.  ”Tsuhna” tarkoittaa Venäjän esislaavilaisia suomensukuisia asukkaita, joista mm. Vladimir Putinin arvellaan polveutuvan, ja suomalaisia. Venäläiset tietävät hyvin slaavien tulleen 600-luvulla jKr. Puolan suunnasta, ja Venäjän vanhan väestön vaihtaneen vuosisatojen aikana pohjoisslaavilaiseen kieleen. Kaikki puhuvat kuitenkin ”Ikuisesta Venäjästä”.

Oman kansallisen jatkuvuuden kiistäminen on varsin myöhäinen ilmiö, ja vahvimmillaan Suomessa. Muut ymmärtävät omat monijuurisuutensa osaksi etnogenesistään, eivätkä anna sen häiritä kokemustaan kansakuntaan kuulumisesta. Suomessa kaikki on toisin: Täällä suomalaisuuden kiistäminen on pakollista.

Tervonen ei ansaitse enempää huomiotamme. di-gold

P.S.
Mikä erottaa Tervosen työn #nollatutkimuksesta? Vast: 25000 euroa.

http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005192919.html


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s