New Scientist: Cheddarin miehen ihonväristä ei ole minkäänlaista tietoa?

cheddar800445.png

New Scientist, joka muiden tiedejulkaisujen ohella kertoi Britannian vanhimman kokonaisena luurankona säilyneen asukkaan, ”Cheddarin miehen”, geenikartoituksen oletetun tuloksen, on alkanut perumaan jo julkaisemaansa.

Lehti kirjoittaa:

Tieto muinaisen britin, Cheddar-miehen, ”tumma-nahkaisuudesta”  ei välttämättä ole totta. (Ancient ‘dark-skinned’ Briton Cheddar Man find may not be true.)

Brittiläinen mies, joka eli 10 000 vuotta sitten, oli iholtaan tummanruskea ja hänellä oli siniset silmät. Tämä uutinen  julkaistiin tänä kuussa – myös meillä – ja kerrottiin tosiasiana. Nyt yksi tutkimuksen suorittaneista geneologeista sanoo, että heidän johtopäätöksensä ei ollutkaan aivan varma. Toiset tutkijat muistuttavat, että emme ole edes lähellä ihmisen ihon värin määrittämistä yksilön geeneistä.

Kivikaudella, noin 10 000 vuotta sitten, eläneen ihmisen luuranko löydettiin vuonna 1903 Lounais-Englannin Cheddarista eräästä luolasta. Luurangon on aiemmin tutkinut nimekäs geneologi Brian Sykes, mutta hän ei puhunut läpiä päähänsä.

Britteinsaaret saivat pysyvän asutuksensa jääkauden lopulla, mutta tulijat olivat läheltä, Ranskasta ja Pohjois-Saksasta Pohjanmeren paikalla olleen tasangon kautta tulleita mesoliittisia (keskimmäisen kivikauden) metsästäjä-keräilijöitä. Heillä oli ollut kymmeniä tuhansia vuosia aikaa sopeutua heikon uv-säteilyn ympäristöön.

2000-luvun kehitysmaataustaisilla maahanmuuttajilla on havaittu D-vitamiinin puutosta, joka johtuu ihon voimakkaasta pigmentistä, ja myös peittävästä pukeutumisesta. Pohjoinen ympäristö ei suosi vahvaa pigmenttiä, ja se karsiutuu pois luonnonvalinnassa. Tämä prosessi on suhteellisen hidas, mutta jääkauden eurooppalaiset olivat olleet ympäristössään riittävän pitkään.

Vaaleaa habitusta, sini-harmaa-vihreät silmät ja vaaleat/punertavat hiukset, aiheuttavat mutaatiot ovat voineet tapahtua vain Euroopassa asuvissa ihmispopulaatioissa, -joko homo sapiens neanderthalensikselle tai varhaiselle homo sapiens sapiensille. Afrikassa nämä mutaatiot olisivat olleet epäedullisia, eivätkä ne olisi voineet säilyä tai yleistyä.

Niinpä tummaa ihonväriä tukevan geenin olisi täytynyt olla melko tuoreilla maahanmuuttajilla, mutta käytössäoleva tieto ei tue tälläisten läsnäoloa Englannissa 10 000 vuotta sitten.

Samoin ”suomalais-ugrilaisiksi mongoleiksi” väitetyt Äänisen Peurasaaren mesoliittisen kalmiston kallot on jouduttu myöntämään väärennyksiksi, kun tieteellinen kokonaiskuva ei jätä mahdollisuutta mongolien läsnäoloon Euroopan puolella mesoliittisella ajalla.

Valheella on lyhyet jäljet. di-gold

New Scientist 20.02.2018.

The Guardianin feikki-uutinen.

New Scientistin artikkeli on vain tilaajille/maksajille. Sen voi löytää kopioituna esm. keskustelupalstoille google-haulla otsikon mukaan: ”Ancient ‘dark-skinned’ Briton Cheddar Man find may not be true.”

Väärennetyillä kalloilla todisteltiin suomalaisugrilaisten mongolisuutta.

birka-allah800

Ei ollutkaan Allahin nimeä ”viikinkiajan” Birkan tekstiililöydössä.

cheddar800

Poliittinen korrektius tuottaa uus-lysenkolaisuutta


One thought on “New Scientist: Cheddarin miehen ihonväristä ei ole minkäänlaista tietoa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s